Laten we dan in elk geval maar gewoon lachen om Brett Kavanaugh. Dat kan hier: satirische video

Het FBI-rapport over Brett Kavanaugh is er. Er is één exemplaar beschikbaar gesteld aan de senatoren, ongetwijfeld gewaarmerkt. Zo bang zijn de boven ons gestelden dat wij er zelf iets van zouden kunnen vinden. Maar als het klopt wat er direct vanuit Republikeinse hoek werd geroepen (‘het rapport bevestigt Kavanaugh’s verhaal’), dan staan er toch geen geheimen in?

De kans is groot dat er al vandaag alsnog over zijn benoeming wordt gestemd, twee weifelende senatoren waarop we onze hoop nog konden vestigen zeggen door het rapport gerust te zijn gesteld. Dan is onze nieuwe hoop dat senatoren alsnog verontrust zijn na de hearing van vorige week waarin het toch moeite zal hebben gekost om daar niet een labiele, onbetrouwbare man te hebben gezien. Moet je die willen hebben in een Hooggerechtshof?

Het Amerikaanse televisieprogramma Saturday Night Live maakte daar een hilarische satire over, u kijkt er hieronder naar. Matt Damon als Brett Kavanaugh, qua lichaamstaal hoeft hij niet eens te overdrijven. De video duurt ruim 14 minuten en als u daar nu niet de tijd voor heeft, schuif dan even door naar 11 minuten en 45 seconden. Want vanaf dat moment worden de vragen gesteld die onbeantwoord blijven.