#ThisIs18. Zo ziet de wereld er uit als je – waar dan ook ter wereld – als meisje nu 18 bent

Het zal u niet zijn ontgaan: vandaag is het Wereldmeisjesdag. Het brengt nogal wat evenementen en gebeurtenissen teweeg en een van de leukste komt op het conto van The New York Times. De krant gaf een aantal jonge meisjes, verspreid over de hele wereld, een camera en vroeg ze in beeld te brengen hoe hun wereld er tegenwoordig uit ziet. Die meiden gingen aan de slag en leveren een inspirerend, soms hilarisch, soms verdrietig beeld van wat ze bezighoudt en wat ze tegenkomen.

Het is een Tour d’Horizon langs Cuba, Rusland, Israel, Iran, India, Bangladesh, China, Australie, Zuid Korea, de VS, Canada, Engeland, Nigeria, Noorwegen, Duitsland, Kenia, Palestina en zo kunnen we nog wel even doorgaan. The New York Times nodigt uit om op hun Instagram-pagina te posten en op┬ásocial media de hashtag #ThisIs18 te gebruiken.

Kijk hier naar het resultaat.

 

 

%d bloggers liken dit: