Reisidee: uitgenodigd worden op een Indiase bruiloft? Dat kan, voor $ 200,-

Stel, je bent op vakantie in een heel ver land. Je wilt zoveel mogelijk cultuur proeven. De mogelijkheden zijn er vaak te over, als je bereid bent te betalen. Maar deze mogelijkheid komt nu op: als speciale gast uitgenodigd worden op een Indiase bruiloft, voor twee dagen. De website Join My Wedding biedt zoiets aan en het is een groot succes. Voor Indiase stellen is het een manier om de forse kosten van hun trouwpartij – waarbij niet zelden heel veel gasten zijn genodigd – voor een deel te dekken. Want 200 dollar is in India heel veel geld, aan de andere kant: alleen de wat meer welgestelden kunnen het zich daar veroorloven om – bijvoorbeeld – 400 gasten uit te nodigen. Dan kunnen die paar buitenlanders er ook nog wel bij.

‘Welbeschouwd is er niets cultureler dan een bruiloft omdat elk cultureel element er is: de lokale bevolking, lokale voeding, gebruiken, de outfit, de muziek, alles bij elkaar, aldus bedenker van het initiatief Orsi Parkanyi.

Ze besloot zich te concentreren op Indiase bruiloften was omdat die ‘wereldberoemd’ en je daar als buitenlander echt niet bij kunt zijn als niet-genodigde.

Inmiddels heeft ze bij zo’n 100 huwelijken bemiddeld en bij het schrijven van dit stuk heeft ze er op haar website geen enkele meer in de aanbieding. Wie er meer over wil weten, kijk hier.