Whoopi Goldberg’s opmerkelijke #MeToo-oproep

Dat was even schrikken, afgelopen zaterdag. Whoopi Goldberg sprak op een MeToo-bijeenkomst en deelde daar wat lessen die ze al van haar moeder leerde. Die kwamen bij veel van de aanwezigen hard aan. Als een man zegt dat je in zijn hotelkamer wordt verwacht voor een bespreking, dan ga je niet. ‘You don’t fucking go, you don’t go‘. Dat wist haar moeder al.

En wees eerlijk als je het toch deed. ‘And if you do, cop to it. Say, ‘That’s right I went up there and had sex with that ugly-ass man so I could get an Oscar and a Tony.

Doelde ze daarmee ook op zichzelf? ‘No. We have to teach young women better.

Goldberg is niet bang om haar mening te geven en ze is er ook niet op uit om alleen maar vrienden te maken. Fouten toegeven, dat gaat haar ook makkelijk af. Zo nam ze het aanvankelijk op voor haar vriend Bill Cosby om al snel haar standpunt te herzien. Eerst kon ze het gewoon niet geloven maar al snel zei ze ‘All the information that is out there kind of points to guilt… It looks bad, Bill.’ 

Wie nu zou denken dat ze het voor foute mannen opneemt vergist zich overigens ook. Ze ziet ook een trend dat beschuldigde mannen beginnen terug te slaan. Daarover zegt ze: ‘Apparently American white men are angry… ’cause they’re top of the food chain, they can get anything they f—ing want but it’s not enough – so they’re coming after women.’