Orange the world: Ook het Binnenhof kleurt oranje.

Gisteren, 25 november 2018, was de aftrap van de tot en met 10 december durende internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen. U leest er hier alles over.

Vanavond kleurt het Binnenhof oranje en participeert zo in ‘Orange the World’, een actie om wereldwijd aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes. De speciale verlichting is onderdeel van de Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, de internationale campagne georganiseerd door de VN. Het thema is #HearMeToo, zo’n 90 landen doen mee. Ook andere beroemde gebouwen kleuren oranje. Van de sfinxen bij de piramides in Egypte tot de Brandenburger Tor in Berlijn en de Euromast in Rotterdam. Burgemeester Pauline Krikke geeft vanavond samen met minister Sigrid Kaag de landelijke aftrap. Ze drukken samen om 18.30 uur op een knop, waarna het Binnenhof Oranje kleurt.