Brokken Festival viert 10-jarig bestaan

Op zondagmiddag 30 december 2018 vindt het Brokken Festival in het Bimhuis plaats. Gitarist/componist Corrie van Binsbergen programmeert en presenteert sinds 2008 dit jaarlijkse eindejaarsfestival. In deze editie presenteert Corrie van Binsbergen: Van Binsbergen Playstation, Under The Surface, Tom America, Maud Vanhauwaert, Two Al’s en de Amsterdamse band Indian Askin.

Brokken Festival

Kenmerk van het Brokken Festival is de grote variëteit aan stijlen, contrasten en genres. Jazz, pop en klassiek ontmoeten elkaar, jong talent en outsiders delen het podium met gevestigde namen, hyperenergie wordt afgewisseld met verstilling. Een prikkelend ‘feest der verkenning’ voor een publiek dat zich wil laten verrassen. Een festival dat de oren opent en de blik verruimt.

10-jarig bestaan Brokken Festival
Gevierd wordt dit jubileum met een rijk gevuld programma met een mix van alles waar Corrie van Binsbergen en haar Stichting Brokken voor staan. De middag begint met een samenwerking van de ritmesectie van Vanbinsbergen Playstation en bijzondere talenten van de HKU-opleiding Musician 3.0. Under the surface, een trio waarin drie generaties samenspelen. Film en muziek van kunstenaar Tom America die literatuur op eigen wijze brengt. De stadsdichter van Antwerpen Maud Vanhauwaert ontmoet het ongeëvenaarde improduo Two Al’s. De Amsterdamse band Indian Askin zorgt voor een knallend einde.

Corrie van Binsbergen is componist, gitarist en leider van Stichting Brokken waarmee ze grensoverschrijdende projecten initieert. Bekend werd ze met Corrie en de Brokken en Corrie en de Grote Brokken. Verhalen en poëzie zijn sinds 2000 belangrijke drijfveren in haar carrière en ze werkte samen met vele schrijvers zoals Remco Campert, Kees van Kooten en Esther Gerritsen. Met Toon Tellegen heeft ze een blijvende samenwerking. Sinds 2008 programmeert zij het Brokken Festival in het Bimhuis. Van Binsbergen ontving in 1999 de VPRO/Boy Edgar Prijs. In 2012 werd zij genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst in de categorie bewezen kwaliteit. 

Meer informatie en het programma op de website.