Revive Overvecht: je hoeft het niet alleen te doen

Overal in het land zijn er lokale initiatieven. Vandaag aandacht voor Revive Overvecht.

Door Joukje Brouwer, Jamie Walters en Maroussia Anthonise 

In de Utrechtse wijk Overvecht is eind oktober 2018 een speciaal initiatief gestart genaamd Revive Overvecht. Revive Overvecht is een empower-initiatief voor en door vrouwen uit Overvecht. Het richt zich op bewustwording van de vrouw in relatie tot verschillende levensthema’s die een vrouw dagelijks raken. Je kunt denken aan gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, inkomen en werk/ondernemen, opvoeding en relaties. Ons doel is om samen de eigen IK te versterken en de verborgen krachten van de vrouwen naar boven te halen! Het motto van Revive Overvecht is: je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen.

Samen met een groep vrouwen (Revive ambassadeurs), die zich een jaar lang vrijwillig voor Revive inzetten, organiseren we conferenties met inspirerende sprekers en workshops waar je aan jezelf kunt werken. We ontdekten dat meer vrouwen, net als wij, de behoeften hadden om empowerment tastbaar te maken. Revive Overvecht is er voor vrouwen die het maximale uit zichzelf willen halen. Vrouwen die het gevoel hebben dat ze meer kunnen, die krachtiger willen worden. Naast de conferenties verzorgen we voor de deelnemers een ‘tussenaanbod’ van workshops, lezingen en trainingen in de wijk waar zij hun kennis tussen de conferenties door kunnen verdiepen. Dromen en doelen worden concreet gemaakt en de vrouwen vinden steun bij elkaar. Zelfs buiten de trainingen zoeken ze elkaar op.

Ambassadeur citaat:

Dankzij Revive Overvecht krijg ik de kans om me te ontwikkelen op het gebied van storytelling en de (online) communicatie. Het is inspirerend om omringd te zijn met vrouwen die zich ook persoonlijk willen ontwikkelen. Hierdoor durf ik ook meer te ontdekken. Revive Overvecht zorgt ervoor dat ik me weer krachtig voel als vrouw.” 

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook en Instagram!

Data conferenties:

  • 29 oktober 2018: Persoonlijke Ontwikkeling
  • 14 januari 2019: Gezondheid
  • 15 april 2019: Economische zelfstandigheid
  • 24 juni 2019: Relaties

Meer weten over Revive Overvecht? Kijk dan op http://www.thesocialcollective.nl/revive-overvecht.html