Vanaf vandaag gaan we weer genieten van Nancy Pelosi

Vanaf vandaag hebben de Amerikaanse democraten weer een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden, de plaats waar – het is een exclusief recht van het Huis – wetten worden bedacht en voorbereid en waar de voorzitters van commissies door die meerderheid worden benoemd. En dus democraat zullen zijn, voorlopig.

Ook komt de Speaker uit democratische kringen en dat zal met grote waarschijnlijkheid (weer) Nancy Pelosi zijn. We hebben in Nederland sowieso meer met de Amerikaanse democraten dan met de republikeinen, een man als Trump maakt dat alleen maar nog makkelijker. Nancy Pelosi keert weer terug in de rol waarvan we haar al kenden, ze was al eerder Speaker. Donald Trump kan z’n borst natmaken, Nancy Pelosi is van het type that will have ‘m for breakfast. Dat gaf ze gisteren al aan toen ze werd gevraagd hoe waarschijnlijk het was dat de democraten ook maar iets zouden toegeven als het gaat om een bijdrage voor de wall in ruil voor geld waarmee de government shutdown kan worden opgeheven.

No products found

In een interview dat ze gisteren gaf was het volstrekt duidelijk:

“Are you willing to come up and give him some of this money for the wall?” 
“No.” 
“Because apparently that’s the sticking point.” 
“No, no. Nothing for the wall.” 

Hieronder wat meer achtergrond.

%d bloggers liken dit: