NU STEMMEN: Vrouw in de Media Awards 2018.

De nominaties voor de Vrouw in de Media Awards 2018 (landelijk en regionaal) en de aanmoedigingsprijs You Go Girl zijn bekend.

Uiteraard zijn we blij dat Shirin Musa is genomineerd. Zij spreekt met haar beweging Femmes for Freedom velen aan, is lid van het bestuur van de Stichting OPZIJ én was dit jaar de OPZIJ meest invloedrijke in de categorie Non-profit.


De prijzen zijn een initiatief van Mediaplatform VIDM en sprekersbureau ZijSpreekt.
Een kleine twintig procent van de mensen in het nieuws is van het vrouwelijke geslacht, zo blijkt uit de laatste steekproef Global Media Monitoring Project. De organisatoren van de awards willen vrouwen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en willen redacties aanmoedigen om vrouwen vaker zichtbaar te maken.

No products found

Bij de keuze om hen te nomineren is gekeken naar hun aanwezigheid in 2018 in de landelijke media.

U bepaalt met het uitbrengen van uw stem wie van deze 10 gezichtsbepalende vrouwelijke deskundigen zich het beste heeft geprofileerd in de media.

De Vrouw in de Media Award wordt voor de tiende keer uitgereikt. Op maandagavond 11 februari maakt minister Ingrid van Engelshoven tijdens een jubileumviering in Hilversum de winnaar bekend. Een jury zal uit de drie met de meeste stemmen de winnaar kiezen.

Eerder ging de prijs naar Neelie Kroes (2009), Femke Halsema (2010), Petra Stienen (2011), Tineke Ceelen (2012), Anky van Grunsven (2013) en Wanda de Kanter (2014 en 2015), Daphne Schippers (2016) en Annemarie Heite (2017).

U kunt hier de kandidaten bekijken en uw stem uitbrengen.