Scheiden: zo kan het dus ook…. ‘If we had known we would separate after 25 years, we would do it all again’.

Toegegeven, deze scheiding gaat aan geen beide kanten leiden tot een armoedeval. Want de partners zijn respectievelijk Amazon-topman en grootaandeelhouder Jeff Bezos en zijn vrouw MacKenzie. Ze raakten weliswaar de afgelopen maanden door de malaise op de beurzen enkele tientallen miljarden dollars kwijt maar naar de stand van vandaag blijft er nog altijd zo’n € 115 miljard over, genoeg om de rekeningen te betalen. Bezos was – hoewel het dagkoersen betreft – in 2018 in elk geval de rijkste man ter wereld.

No products found

Ze zijn – want nog niet gescheiden – ruim 25 jaar bij elkaar en het waren enerverende jaren, to put it mildly. Jeff, oud-financieel analist, begon in de jaren ’90 van de vorige eeuw nog net niet vanuit een garage met de online-verkoop van boeken. Het was de tijd waarin winst maken bij al die – inmiddels overwegend gevaporiseerde – startups verboden leek. Er moest zoveel mogelijk venture capital worden opgehaald en vervolgens ging het erom hoe snel je dat kon verbranden, de burn rate. En toen barstte de internetbubble en werden de mannen gescheiden van de jongens.

Jeff Bezos bleek een man en inmiddels zijn er nauwelijks sectoren denkbaar waarin Amazon niet actief is. Van ruimtevaart tot supermarkten, het zit er allemaal in.

‘your divorce looks better

than most of the marriages’.

Maar daar gaat het niet nu niet om. Hij en zijn vrouw gaan scheiden en brengen dat gezamenlijk naar buiten met dit bericht:

Het ontlokt een volger op Twitter de reactie ‘your divorce looks better than most of the marriages’.