Steun dit filmproject van Stefanie van Wijk. Doneer!

Stefanie van Wijk is een 25-jarige filmmaker, gespecialiseerd in Europese cultuur, feminisme en lhbtq+. Haar meest recente filmproject laat de diversiteit van lhbtq+ vrouwen wereldwijd zien. Bartenders, actrices, activisten, Youtubers, zangeressen, artsen, studenten, kassamedewerkers, pride organisatoren: elke lhbtq+ vrouw, uit welk land dan ook, krijgen in deze documentaire een stem. Bekend of onbekend. Zo creëren we een modern portret van deze minderheid binnen een minderheid waar later op terug gekeken kan worden.

De documentaire behandelt verschillende thema’s. Sociale en politieke vraagstukken komen aan bod. Maar, er is ook ruimte voor persoonlijke verhalen. Hieronder en sneak preview van de documentaire.

Om zoveel mogelijk vrouwen een stem te geven is ze een crowdfunding begonnen via voordekunst. Het zou fantastisch zijn als al onze lezers daaraan een bijdrage willen leveren door te doneren.

Met de donaties kan Stefanie van Wijk nog meer steden aan doen, meer vrouwen aan het woord laten en nog meer diversiteit laten zien. Het geld maakt filmen tijdens lhbtq+ evenementen in Amsterdam, Kopenhagen, Athene, Londen, Parijs, Madrid, Berlijn, Maastricht, Keulen en Manchester mogelijk.

%d bloggers liken dit: