Het succes van de boekenreeks De Zeven Zussen

Het aantal in België en Nederland verkochte exemplaren van de boeken uit de reeks De Zeven Zussen ligt inmiddels rond de 600.000. Het is een krankzinnig maar ook onverwacht succes voor de Sander Knol, uitgever/eigenaar van het Amsterdamse Xander Uitgevers.

Deze week staan maar liefst vijf afleveringen in de Boeken Top Tien Fictie:

  • Op 1. De zeven zussen
  • Op 3. De zeven zussen. Storm.
  • Op 5. De zeven zussen. Maan.
  • Op 7. De zeven zussen. Schaduw.
  • Op 8. De zeven zussen. Parel.

Het eerste deel (De Zeven Zussen) eindigde in 2018 met 129.000 verkochte exemplaren op de eerste plaats van de Top 100 van best verkochte boeken van 2018 van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).

Het is ongekend en ook onverklaarbaar: geen enkele Nederlandse krant recenseerde het boek. Door Netflix en HBO waren we al gewend aan het fenomeen bingekijken. Door De Zeven Zussen-reeks is daar het bingelezen bijgekomen.

Verantwoordelijk voor de reeks is Lucinda Riley, geboren in Ierland. Na een vroege carrière als actrice in de film-, theater- en televisie-industrie schreef ze haar eerste boek toen ze vierentwintig was. Haar boeken zijn in meer dan dertig talen vertaald en er zijn wereldwijd meer dan tien miljoen exemplaren verkocht. En nu dus de De zeven zussen-reeks die het verhaal van de geadopteerde zusters D’Aplièses vertelt.

Overigens kunt u ze ook kopen in de webshop van OPZIJ, zie hieronder.