Zoenende vrouwen. Da’s niks voor de SGP

Datingsite Novamora liet in een paar bushokjes in Gelderland posters ophangen. Die posters tonen zoenende vrouwen. Een op zich onschuldig tafereeltje. Maar dat mag niet. ‘Van inwoners van onder andere Barneveld hebben wij hier klachten over gekregen‘, zegt Henk Wobben van de SGP Gelderland.

Via Novamora kun je nieuwe partners vinden, zonder dat je huidige partner daar weet van heeft. En dat kan al helemaal niet. ‘Er wordt opgeroepen om ontrouw te zijn. Het is heel erg dat Gelderland hier als provincie geld aan verdient‘, aldus de SGP. Er worden vragen gesteld aan het college van B&W in Barneveld.

Je kunt veel vinden van de SGP – en dat doen we ook – maar het is een partij met een voor politieke partijen onwaarschijnlijk bestendige gedragslijn. Je weet wat je aan ze hebt. In 2013 liep Kees van de Staaij – inderdaad: van de Nashville-verklaring – al leeg over Second Love. Hij vond dat zo’n site ‘een bom onder relaties legt, zelfs wanneer het goede huwelijken betreft. Ik snap niet dat deze reclame voor het aanmoedigen van ontrouw in relaties kennelijk heel normaal wordt gevonden. Ik vind het namelijk helemaal niet normaal.’

Wat je ook van datingsites vindt, het zijn kennelijk die zoenende dames die de mannenbroeders echt niet trekken. Twee vrouwen, dat maakt het overspel nog veel erger, heteroseksueel overspel is al erg maar bi- of homoseksueel: dat kan écht niet.