Dat knietje van Manon Meijers voor René van der Gijp: we kunnen niet wachten

Veronica Inside is een programma voor hyper-intellectuelen, we nemen aan dat u dat weet. Een harde kern van drie hoogbegaafde mannen spreekt zich frequent uit over de toestand van het voetbal maar duidt voor de simpele zielen onder de kijkers – zoals wij ongetwijfeld allemaal zijn – met speels gemak ook de toestand in de wereld. Ze gaan geen onderwerp uit de weg, niets is te gecompliceerd.

Ook zijn ze niet te beroerd om hun twijfels met de kijker te delen. Zo vroeg René van der Gijp zich openlijk af over Manon Meijers, de vrouw van Guus Meeuwis: ‘Is dat zijn omgebouwde broer?’

De fijnzinnigheid van de vraag ontging Meijers en op Instagram reageerde ze. ‘Om meteen maar met de deur in huis te vallen: ik heb een kutweek gehad. U noemde mij, terwijl u bijna stikte van het lachen, ‘de omgebouwde broer van Guus Meeuwis’ en ging he-le-maal stuk om mijn lengte’.

Manon Meijers is een halve kop groter dan Guus Meeuwis en dat roept bij René van der Gijp kennelijk angstgevoelens op die waarschijnlijk elke psychiater de handdoek doen gooien. Meijers-zelf kan er niet mee zitten, met die lengte. En Guus ook niet.

‘Ik draag namelijk, ondanks mijn 1 meter 84, dolgraag stiletto’s. Ik heb niet de gemiddelde lengte maar ben prima zelfverzekerd en dolgelukkig met mijn ellenlange benen die ik niet schroom te accentueren. Dat ik daarmee een flink stuk boven mijn man uit toren, kan me geen bal schelen.

Manon wil Van der Gijp graag ontmoeten. ‘Dan zal ik u een stevige hand geven. En een ferm knietje. Jongens onder elkaar, René.’

We zouden het niet bij een knietje houden, gewoon met gestrekt been erin om het maar eens en voetbaltermen te formuleren. Wij van OPZIJ zijn tegen geweld maar nood breekt wetten.

Lees Manon’s hele artikel hier.