VIDEO’s: Opnieuw een Gouden Palm in Cannes? Once upon a Time in Hollywood van Quentin Tarantino

Dit kop boven dit artikel heeft een hoog ‘rumour has it all‘-gehalte.

Wat we zeker weten is dat de film er is of binnenkort zal zijn. De opnamen zijn klaar, misschien zit-ie nog in de post-production. Met zowel Brad Pitt als Leonardo Dicaprio maar ook Margot Robbie als Sharon Tate is er sprake van een ouderwetse sterren-cast.

Wat we niet zeker weten maar wat wel een hardnekkig gerucht is, is dat Once upon a Time in Hollywood, de nieuwe film van Quentin Tarantino, voor het eerst tijdens het filmfestival van Cannes zal worden vertoond, 25 jaar nadat Pulp Fiction daar de Gouden Palm won.

Quentin Tarantino zegt er vijf jaar mee bezig te zijn geweest, voor een deel puttend uit vage herinneringen die hij heeft uit de tijd dat hij zeven jaar oud was – in 1969. Hij woonde in Los Angeles in de tijd dat Charles Manson (‘The Manson Family’) opkwam en de beestachtige moord op de zwangere vrouw van Roman Polanski – Sharon Tate –  plaatsvond.

Drie jaar voor het verschijnen van de eerste editie van OPZIJ was Hollywood nog grotendeels het domein van overwegend stoere – of zo u wilt: foute – mannen die wel raad wisten met vrouwelijke tegenspelers, als die al een enigszins serieuze rol hadden.

Maar het is ook een kanteljaar, een nieuwe generatie van makers en acteurs staat op.