Intimidatie bij abortusklinieken vraagt om actie

Het Humanistisch Verbond vraagt ons aandacht te schenken aan een nooit uitgebannen maar intussen juist weer toenemend fenomeen: anti-abortusdemonstranten door wie bezoekers van abortusklinieken worden geïntimideerd en agressief worden benaderd.

Natuurlijk heeft iedereen in ons land het recht van demonstratie en daarvan maak je gebruik om je ongenoegen over iets kenbaar te maken. Maar deze anti-abortusdemonstranten voeren hun acties bij de ingang van abortusklinieken, zoals EenVandaag liet zien. Organisaties  als Schreeuw om Leven en Stirezo zijn doorgaans de initiatiefnemers van de demonstraties.

Het Humanistisch Verbond pleit voor bufferzones rond de klinieken, zodat vrouwen ongehinderd naar binnen kunnen.

Op deze pagina vindt u meer informatie en de link naar de petitie waarvan we graag zien dat u ‘m tekent en zoveel mogelijk deelt.