Jong geleerd is oud gedaan: de universitaire verkiezingen in Leiden

En dan lopen we in Leiden – waar OPZIJ tegenwoordig is gevestigd – door de oude binnenstad en dan worden we bijna aangereden door een paar vrolijke dames, met bakfiets. Dames met bakfiets zijn in het straatbeeld nauwelijks meer weg te denken maar dan is de bak doorgaans gevuld met kinderen.

Maar deze bakfiets niet, het nieuws ligt letterlijk op straat. We raken in gesprek en worden gewezen op het belang van de missie: verkiezingen voor de Faculteitsraad en Universiteitsraad. En dus spreken we af: stuur de redactie van OPZIJ een foto én jullie boodschap en we gaan er als één vrouw achterstaan. @ONSleiden. En hier meer informatie.

Want zo begint het, hieronder de boodschap.

Studenten zetten zich vol in om op ludieke wijze stemmen te werven voor hun Faculteitsraad en Universiteitsraad, een klein voorspel voor een eventuele politieke carrière. Partij ondernemende studenten trekt in bakfiets ten strijde om het verhaal van de actieve student aan het bestuur van de universiteit te vertellen. Voor hen betekent student zijn meer dan alleen studeren, ook ontplooiing buiten de collegebanken vormt de studententijd.