De kuikens van de slechtvalk. Zijn ze er al?

We meldden al eerder dat de nestkast bij ABNAmro weer was bezet. Op het moment van schrijven zit de slechtvalk strak op het nest. Drie eieren konden we al eerder zien, een paar dagen geleden. Maar nog geen kuikens hoewel dat elk moment anders kan zijn. Of misschien al is want de broedende valk maakt zich al heel breed, grote kans dat zich onder de veren al iets bevindt dat zich beweegt.

Een jaar of tien, twintig geleden stond de slechtvalk nog op uitsterven. Vooral door het gebruik van pesticiden. Dankzij maatregelen als het plaatsen van broedkasten, werd de soort gered. Sindsdien gaat het beter met de valk en leven er ongeveer 150 broedparen in Nederland.

De foto boven dit bericht is van vorig jaar. Hopelijk kan die van dit jaar er binnenkort ook zijn: met drie kuikens. Kijk hier naar het nest.

%d bloggers liken dit: