VIDEO: Madonna. 60 jaar en nog altijd The queen of pop

Op 14 juni a.s. komt Madonna’s nieuwe studioalbum uit: Madame X, haar eerste sinds 2015. Naar eigen zeggen was The Queen of Pop ‘verveeld en depressief’, toen ze verhuisde naar Lissabon om daar een nieuw bestaan als ‘voetbalmoeder’ op te bouwen.  Ze ging daar wonen omdat haar zoon David Banda een goede voetballer is en hij in Europa beter opgeleid kan worden dan in Amerika.

“En dus ging ik naar Portugal om voetbalmoeder te worden, niet iets dat je direct verwacht van een controversieel persoon als ik. Ik dacht dat het heel leuk en avontuurlijk zou worden, maar uiteindelijk was ik alleen maar bezig met de kinderen naar school brengen, aan de zijlijn staan bij voetbal en dat soort zaken. Ik werd er een beetje depressief van. Toen dacht ik: ik moet nieuwe mensen ontmoeten en vrienden maken. De meeste mensen die ik ontmoette waren schilders of muzikanten, die me bij hen thuis uitnodigden. Mensen brachten eten en wijn mee en hadden gezellige sessies samen aan tafel. Van het ene op het andere moment pakten de muzikanten hun instrumenten en werd ik geïnspireerd om een nieuw album te maken.”

Het verhaal wil dat depressies mede haar inspiratie vormden. Dat kan zo zijn maar kijkend naar de beelden van haar optreden tijdens de uitreiking van Billboard Music Awards is ‘depressie’ niet het eerste wat ons te binnen schiet.

Er waren 4 hologrammen van de zangeres te zien. Het publiek stond op de banken.

Ze zingt samen met de 25-jarige Colombiaanse zanger Maluma hun single Medellín en we komen er niet uit als het gaat om de vraag wie er vitaler lijkt.