Kleding huren, best een goed idee

Urban Outfitters, in Nederland actief met winkels in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht,  lanceert deze zomer het platform Nuuly. Daar kunnen klanten dameskleding huren. Zes kledingstukken uit de eigen merken van de modeketen per maand, maar ook merken van derden en vintage-items.

In de Verenigde Staten gaat het abonnement 88 dollar per maand kosten, omgerekend bijna 79 euro. De Amerikaanse modeketen introduceert bij de lancering duizend verschillende stijlen en wil hier naar eigen zeggen elke week honderd stijlen aan toevoegen. Wanneer de klant een kledingstuk wil houden, kan dat definitief worden aangeschaft, met flinke korting.

Met het standaardabonnement krijg je maandelijks een keuze uit nieuwe kleding. Die kun je de volgende maand weer terugbrengen en Urban Outfitters is van plan die gebruikte kleding ook weer op abonnementsbasis aan te bieden. 

Het is waarschijnlijk dat er dan ook (veel) goedkopere abonnementen ontstaan.

Onder de lezers zullen er zeker zijn die € 79,- (heel) veel vinden. Maar de gemiddelde Nederlandse vrouw geeft per jaar ca. € 800,- aan kleding uit, daar zitten ook de spullen van Primark en H&M bij.

Als Urban Outfitters kans ziet goede merken in zo’n abonnement te stoppen én die kleding krijgt gemiddeld een veel langer actief leven, dan is er veel voor te zeggen. Want in hoeveel kledingkasten ligt en hangt er niet – na die aanvankelijke aankoopeuforie – van alles te verstoffen….?

 

%d bloggers liken dit: