Deze man wil Theresa May opvolgen. Nu moet hij eerst nog even uitleggen waarom hij feministen ‘obnoxious bigots’ noemde

De aasgieren cirkelen rond de lege stoel van Theresa May. Een van hen is Dominic Raab, ooit maakte hij – van 9 juli tot 15 november 2018 – deel uit van haar kabinet, als Brexit-minister. Maar hij hield het al snel voor gezien, zijn politieke instinct vertelde hem dat er op dat moment voor hem geen eer viel te behalen. Dat zag hij goed.

Hij wil nu terug maar wel als premier. En dus is het lastig dat hij zich een jaar of acht geleden heel expliciet over vrouwen uitsprak, in het bijzonder feministen. Het valt nog niet mee om een goede vertaling te geven van ‘obnoxious bigots’. Zo noemde hij feministen.

Obnoxious staat voor

afstotend ; afschuwelijk ; walgelijk ; afstotend ; weerzinwekkend ; afstotelijk ; 

misselijkmakend; huiveringwekkend ; ijzingwekkend ; ijselijk ; vervelend ; 

onuitstaanbaar ; onaangenaam

Bigots staat voor

dwepers

In het onderstaande filmpje wordt hij, in 2011 – aan de tand gevoeld door ene Theresa May.

%d bloggers liken dit: