Dit herken je vast niet: Smartphone zorgt voor (veel) vollere winkelwagen

Dit is zo zo’n bericht uit de categorie ‘Dat is misschien zo bij anderen maar ik doe dat zeker niet.’

Mocht je twijfelen én wat beter op je budget willen letten, laat dan je smartphone thuis als je de supermarkt bezoekt. Doe je dat niet en loop je all App-end, Facebook, Instagram en mogelijk nog veel meer checkend langs de schappen, dan is de kans groot dat je maar liefst 41 procent méér uitgeeft dan je zou hebben uitgegeven als je gewoon zou focussen op de boodschappen. Onderzoekers van de universiteit van Bath stelden dat vast met een gedegen onderzoek.

Je loopt trager langs de schappen, je oog valt onderweg op veel meer producten en uiteindelijk gooi je tot wel 50 procent meer spullen in je wagentje dan waarvoor je gekomen was. Het is bijna niet te geloven maar elke seconde telefoongebruik levert 22 tot 45 cent meer omzet op.