VIDEO: DENK-haantje op z’n plaats gezet door Kamervoorzitter

Het was weer eens raak in de Tweede Kamer. Selçuk Öztürk van Denk pleitte op zijn bekende breedsprakige manier voor het verbeteren van de handelsbetrekkingen met Turkije en SP-Kamerlid Sadet Karabulut interrumpeerde. Ze vroeg Öztürk of DENK misschien ook de schendingen van de mensenrechten, de vele gevangengezette journalisten en het onderdrukken van de oppositie meeweegt in de denkbeelden over Turkije.

Dat had ze niet moeten doen, onmiddellijk werd ze door Öztürk beschuldigd van steun aan een terroristische organisatie (PKK) en dat pikt voorzitter Khadija Arib niet.

Hij werd stevig op z’n plaats gezet en uiteindelijk werd hem het woord ontnomen.

 

Wie in de video een zeker dedain voor vrouwen meent te zien vergist zich. DENK neemt vrouwen buitengewoon serieus zoals onderstaand verkiezingsfilmpje duidelijk maakt. En niet lachen, het is geen satire.

 

%d bloggers liken dit: