Nominatie OPZIJ Literatuurprijs 2019: JULIA WOUTERS de Zijkant van de macht

Het boek

In De Zijkant van de macht zoekt Julia Wouters naar een verklaring voor het lage aandeel vrouwen in de politiek. Daarvoor put ze uit haar eigen kennis, (internationale) onderzoeken en natuurlijk de ervaring van politici zelf. Haar boek geeft tal van verrassende inzichten, praktische tips en staat vol sprekende anekdotes, die ons laten zien hoe het nu in de politiek werkt, en wat vrouwen én mannen moeten veranderen om er samen wél een succes van te maken.

Dit vinden wij:

De Zijkant van de macht is een urgent boek, in het licht van de huidige (inter) nationale politieke ontwikkelen. Met een scherpe pen weet Wouters een blinde vlek bloot te leggen en is zo hopelijk een bron van inspiratie voor vrouwen om de politiek in te gaan – op welk niveau ook.

Julia Wouters (1968) kent de Nederlandse politiek door en door. Ze is politicoloog en was elf jaar lang de politiek adviseur en speechschrijver van Lodewijk Asscher. Ze heeft uitgebreide ervaring in zowel de lokale als de landelijke politiek. Daarvoor werkte ze als journalist en parlementair verslaggever.