Een inspirerend ondernemer – oprichter van Dille & Kamille – is er niet meer.

Wie heeft er niet ooit iets gekocht. Of iets uit de 32 winkels gekregen?

In 1974 begon Freek Kamerling in het centrum van Utrecht met Dille & Kamille, een rare kelderwinkel – raar, al was het alleen maar omdat zoiets nog niet bestond. Dat ondernemen ook op een maatschappelijk verantwoorde wijze kon, daarvan was Dille & Kamille misschien wel al vroeg het bewijs.

Inmiddels zijn er 32 winkels – de 33ste wordt binnenkort geopend – met  een assortiment dat vooral bestaat uit natuurlijke materialen zoals hout, ijzer en aardewerk. Kunststof komt voor, als het niet anders kan. Het is alleen al een genot om er rond te lopen, daar word je vrolijk van.

Dille & Kamille is nog altijd een familiebedrijf en het was de nadrukkelijke wens van Kamerling dat dit zo blijft en dat het bedrijf organisch groeit.

Vorige week dinsdag overleed hij, hij werd  78 jaar.