Naar toe: Charlotte van Pallandt

WAAR?

Museum de Fundatie in Zwolle

WAT?

Een grote overzichtstentoonstelling van het werk van Charlotte Dorothée barones van Pallandt, een van de eerste vrouwelijke beeldhouwers in Nederland. Naast belangrijke beelden van Van Pallandt worden er ook schilderijen, tekeningen en gipsen voorstudies getoond. Museum de Fundatie heeft maar liefst 362 objecten van Van Pallandt in de collectie.

WAAROM?

Zij nam deel aan de opbloei van beeldhouwkunst na 1945. In de jaren zestig kreeg Van Pallandt de opdracht om voor de stad Rotterdam en later ook voor Den Haag een Wilhelmina-monument te ontwerpen. Portretten waren haar specialiteit. Die zijn meestal niet heel realistisch: ze probeerde het karakter en de persoonlijkheid van de geportretteerde te vangen. En dat lukte haar geregeld.

WANNEER?

Tot en met zondag 1 september 2019 museumdefundatie.nl