Naar toe: ‘MODE EN IDENTITEIT, TOEN EN NU’ in het Amsterdam Museum

WAAR?

Amsterdam Museum

WAT? 

Zes toonaangevende ontwerpers van nu zetten hun creaties naast én tegenover mode uit de achttiende en negentiendede eeuw. Ninamounah, Patta, Marga Weimans, Bas Kosters, Art Comes First, Karim Adduchi samen met de modecollectie van het Amsterdam Museum.

WAAROM?

De tentoonstelling vormt een dialoog tussen heden en verleden. Mode geeft uiting aan onze identiteit, wat we belangrijk vinden of waar we voor staan. Vroeger was mode een handig middel om te weten wie je voor je had. Droeg je zwart? Dan was je rijk of in de rouw. Was je hoepelrok groot, dan kwam je van goeden huize. Tegenwoordig is niet altijd meer zo duidelijk te zien aan kleding of je met een welgesteld persoon te maken hebt. Of wel? Mensen die Patta schoenen dragen zijn dragers van cultuur en klasse. En zo valt er wel meer te weten te komen op deze tentoonstelling. De kleding die we dragen onthult iets over onze persoonlijkheid.

WANNEER?

 

Tot en met zondag 8 september 2019. Amsterdammuseum.nl

%d bloggers liken dit: