Naar toe: Julidans 2019, de grootste namen en talenten uit de internationale danswereld naar Amsterdam

Dansliefhebbers opgelet: van 2 t/m 14 juli komen de grootste namen en talenten uit de internationale danswereld naar Amsterdam

 

Het festival opent dinsdag 2 juli met Me door zeven dansers van Winter Guests. Een magische voorstelling van Alan Lucien Øyen, de meest veelbelovende Noorse choreograaf van dit moment, met als thema: de dunne scheidslijn tussen waarheid en leugen.

De Nederlands-Zweedse choreograaf en danser Jefta van Dinther is een vaste en populaire gast van het festival. Zijn nieuwe voorstelling The Quiet is een feministisch stuk over het overdragen van kennis, geïnspireerd door vijf vrouwen die een grote invloed hadden op zijn artistieke ontwikkeling.

De Libanees Omar Rajeh, de bekendste choreograaf uit de Arabische wereld, creëert met de voorstelling #minaret een krachtige aanklacht tegen oorlogsgeweld, met name over de vernietiging van de Syrische stad Aleppo. Een politiek geladen stuk met video, live muziek en een onheilspellende drone die boven de dansers zweeft.

Het festival wordt zondag 14 juli afgesloten met Session: de wereldberoemde Sidi Larbi Cherkaoui, die ook choreografieën voor Beyoncé maakte, onder meer voor de videoclip in het Louvre, en Colin Dunne, het boegbeeld van Riverdance. Een humorvolle voorstelling met een mix van muziek en dansstijlen.