Absolutely Fabulous Longarts Wanda de Kanter

In het nieuwe nummer van OPZIJ:

Longarts Wanda de Kanter, door OPZIJ uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw, werd begin dit jaar uit de Alliantie Nederland Rookvrij gegooid, wegens ‘te activistisch’ gedrag. Die enorme drive – de drive om levens te redden, simpeler dan dat is het niet – werd De Kanter verweten door Floris Italianer. Wie? Precies. De directeur van de Hartstichting die ook voorzitter is van de Alliantie Nederland Rookvrij. De Kanter verzuchtte: “Hoezo meest invloedrijk?” Nou, dat blijkt! Ze genereert daardoor meer publiciteit dan ooit en op zondag 25 augustus krijgt ze ook nog drie uur de tijd om in VPRO’s Zomergasten met al haar charme, humor en onverbiddelijkheid nog veel meer steun voor haar terechte activisme te vergaren.

Lees verder op Blendle (€)