Oud-minister Ella Vogelaar overleden

Oud-minister Ella Vogelaar is op 69-jarige leeftijd overleden, zo maakte haar partner Onno Bosma bekend op dinsdagavond. Vogelaar kampte al een langere tijd met depressies en heeft zelf een einde aan haar leven gemaakt. 

Vogelaar was minister van Wonen, Wijken en Integratie van 2007 tot 2008 in het vierde kabinet van Balkenende. De PvdA-politica kreeg als taak de grootste probleemwijken van Nederland aan te pakken. Deze wijken werden daarom vaak Vogelaarwijken genoemd. Echter eindige Vogelaars’ ministerschap vroegtijdig toen toenmalig vicepremier en PvdA-leider Wouter Bos zijn vertrouwen in haar verloor.

PvdA-partijvoorzitter Nelleke Vedelaar schrijft op twitter:

‘Met Ella Vogelaar verliezen we een geliefd partijgenote die zich met ziel en zaligheid op elke taak stortte. Ella’s werk voor ‘haar’ Vogelaarwijken raken de kern van de sociaal-democratie en onze partij: de zekerheid van fijn wonen in een mooie buurt. Ze luisterde niet alleen naar de mensen die ze sprak op straat, ze verstond ze ook’. 

Kampt u zelf met zelfmoordgedachtes, of maakt u zich zorgen over iemand anders? Bel dan 0900-113 of ga naar www.113.nl voor hulp.