Meisjes aan het roer op Wereldmeisjesdag

Vandaag is het Wereldmeisjesdag. Plan International vraagt op deze dag aandacht voor leiderschap onder meisjes. Met duizenden Girl Takeovers nemen meisjes voor één dag de leiding over in de politiek, het bedrijfsleven en de media.  Zo doen de PvdA partijleider Lodewijk Asscher, de CEO van RTL Sven Sauvé en de Chef van Volkskrant Magazine Aimée Kiene een stapje opzij

Met deze actie vraagt Plan International aandacht voor leiderschap onder vrouwen en leiderschapsambities onder meisjes. Plan heeft vastgesteld dat 73 procent van meisjes denkt dat je als vrouw harder moet werken om als leider serieus genomen te worden, in vergelijking met mannelijke leiders. Ook vindt 32 procent van de meisjes dat ze niet worden aangemoedigd door hun omgeving om leider te worden. Hier kan je het volledige rapport lezen.

Het is de hoogste tijd dat meisjes dezelfde kansen krijgen om uit te groeien tot krachtige leiders. Dit is nog altijd niet het geval, ook in Nederland niet. Aan de ambitie van meisjes ligt het niet. Het zijn de omstandigheden en de perceptie rondom vrouwen en leidinggevende functies, die aandacht vragen. Als initiatiefnemen van deze belangrijke dag, doen wij er alles aan om dit te veranderen. Girls Get Equal is dan ook een heel belangrijke boodschap vandaag,” zegt Monique van ’t Heck, directeur van Plan International Nederland.