NeverEnding Stories in VondelCS

De verhalen en sprookjes uit onze kindertijd hebben ons geleerd wat goed en fout is; maar kunnen we daar eigenlijk nog wel op vertrouwen? Unfairy Tales neemt wereldberoemde sprookjes van de gebroeders Grimm en Hans Christian Andersen onder de loep.

Als deel van de serie NeverEnding Stories stellen ROSE STORIES samen met VondelCS de thema’s in literaire klassiekers aan de kaak. Is Doornroosje bijvoorbeeld nog wel acceptabel in de tijd van #MeToo? Of is het de hoogste tijd voor nieuwe sprookjes? 

Onder leiding van Natasja Gibbs, Astrid Sy en Berna Toprak worden de genderrollen in de sprookjes heroverwogen, en wordt er gekeken hoe de verhalen invloed hebben gehad op de huidige tijdsgeest.

Woensdag 11 december om 19:30 in VondelCS, Amsterdam. Meer informatie over UnFairy Tales en andere edities is hier te vinden. Kaartjes zijn hier te koop.

%d bloggers liken dit: