Mag je jezelf een feminist noemen als je onfeministische gedachten hebt?

Mag je jezelf een feminist noemen als je onfeministische gedachten hebt of seksueel expliciete kunst maakt? Mogen we dan helemaal níets meer zeggen tegenwoordig? En kan je jezelf wel ‘feminist’ noemen als je tegelijkertijd worstelt met allerlei innerlijke tegenstrijdigheden?

Deze vragen en meer worden tijdens het talkshow-event op 7 maart besproken in drie verschillende gesprekken.

De Bovengrondse buigt zich in Talk 1 over feminisme en taal. Op welke manier kan taal worden ingezet om uit te sluiten of te verbinden? In Talk 2 bespreekt Pisswife medeoprichter Tessel ten Zweege vervolgens het onderwerp partnergeweld. Mede aan de hand van haar documentaire ‘Dat zou jij nooit toelaten’ gaat ze het gesprek aan over het bepalen van je grenzen. In Talk 3 praat Ellis Kat tot slot met kunstenaars Tinkebell en Hester Scheurwater over het gebruiken van je seksualiteit om je zin te krijgen. Wat gebeurt er als wij vrouwen onze positie als ‘wulpse wezens’ juist omarmen?

Zin om mee te praten op 7 maart? Check het Facebook-event voor meer info of koop direct je kaartje bij de Melkweg.

Met één kaartje (€10) ga je naar de eerste talk, schuif je daarna door naar talk 2 of talk 3 en kan je gratis naar Bad Feminist Party.

De Bovengrondse is een feministisch platform. Naar eigen zeggen geen denktank maar een doetank. De Bovengrondse organiseert netwerkbijeenkomsten, talkshows en komt van tijd tot tijd in actie om aandacht te vragen voor genderongelijkheid.

Pisswife is een kunstcollectief en feministisch zine. Het collectief – bestaande uit jonge feministen uit Amsterdam – organiseert evenementen en schrijft en maakt visuele kunstuitingen die zij delen in print en op sociale media