Lisa Ostermann wint alle prijzen Leids Cabaret Festival

De winst van Ostermann kwam niet echt als een verrassing. Volgens de Theaterkrant stak ze met kop en schouders boven de twee andere finalisten uit.

Een excellente voorstelling

De jury, onder leiding van Marloes Hakvoort, noemde Ostermanns programma Wat de ander wil horen een ‘excellente voorstelling’ met ‘een mooie spanningsboog’. De jury prees de veelzijdigheid van actrice en zangeres Ostermann, die in 2017 afstudeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie

‘Lisa Ostermann had vanaf seconde één iedereen in de ban’, aldus de jury. ‘Ze was creatief met taal, zang, rap, dans, humor en zelfs haar haar. Elke zin, elke blik, elk gebaar zat op de juiste plaats. Lisa bespeelde haar publiek perfect en kwam zo moeiteloos weg met de schijnbaar bruuske overgangen tussen muziek en gesproken woord.’

Eerste vrouwelijke winnaar in 15 jaar

Het is de eerste keer in vijftien jaar dat er weer een grote vrouwelijke winnaar is bij het befaamde festival. De laatste vrouw die er met zowel de jury- als publieksprijs vandoor ging, was Katinka Polderman in 2005. Wel won het vrouwelijk duo Vlamousse in 2019 de studentenprijs.

Andere finalisten dit jaar waren Thjum Arts (26) – die een pleidooi hield voor meer luisteren en minder advies geven – en het duo De Vriendendienst, waarin Yuri Disseldorp samen met gitarist Peer Thielen een inkijkje gaf in het leven met adhd.

Tot 6 juni zijn Lisa Ostermann en de twee andere finalisten op tournee door het hele land.