Seminar Vrouwelijk Leiderschap in Eye Filmmuseum

In de politiek, kunst en bedrijfsleven is het aantal ambitieuze vrouwen groeiende. Relatief is het aantal vrouwen in topposities echter nog altijd (te) laag. Het is een zaak die de aandacht heeft van overheid en instellingen, onderwerp is van felle discussie (quota) én zorgt voor meer bewustzijn van de positie van vrouwen die carrière willen maken.

In het kader van Internationale Vrouwendag 2020 organiseert Eye Filmmuseum in samenwerking met Double Healix MovieLearning een inspirerend seminar. Leiderschapstrainer Rozemarijn Dols en Rasbestuurder Margriet Tiemstra zullen de vele facetten van leiderschap op verrassende wijze de revue laten passeren.

Facetten leiderschap

Rozemarijn Dols doet dit aan de hand van bijzondere, meeslepende en soms hilarische filmfragmenten. Daarmee wordt de theorie van de reis van de heldin helder en treffend verbeeld. Tijdens het seminar kunt u filmfragmenten verwachten over real-life leiders zoals Angela Merkel en Jacinda Ardern. Over heldinnen als in Official Secrets, The Post, Hidden Figures, What’s Love Got To Do With It, Joy en The Crown. En ook over fictionele – maar zeer realistische – voorbeelden als in Borgen.

Margriet Tiemstra, Voorzitter RvB van Univé Noord-Holland, lid vande RvC bij BNP Paribas Nederland en voormalig lid van de RvT van het Scheepvaartmuseum, neemt je vervolgens mee naar de board room en maakt je deelgenoot van haar ervaringen. Ook zij maakt daarbij gebruik van enkele aansprekende filmfragmenten.

Direct inschrijven

Het seminar is bedoeld voor vrouwen en mannen uit het bedrijfsleven, de politiek, de overheid of de culturele sector die graag kennis en ervaring willen uitwisselen.

Het programma begint om 13.00 en duurt tot 17.15.
Aanmelden kan via de website van Eye.