De Boardroom: interview met CEO Henrike Branderhorst

Wat vind je het meest interessant aan jouw beroep?

“De verantwoordelijkheid als CEO voor de continuïteit van Tauw Group en daarmee voor de baan van 1200 mensen. Maar ook het werken met collega’s en klanten in Europa aan vraagstukken die te maken hebben met het milieu en de leefbaarheid, en dus de toekomst van onze aarde. En daarmee een klein beetje het verschil kunnen maken.”

Wat is de grootste professionele uitdaging waar je het afgelopen jaar voor hebt gestaan?

“Afgelopen jaar was mijn eerste jaar als CEO van Tauw Group. Dus alles wat ik deed was voor de eerste keer, de begroting, de jaarplannen, de bezoeken aan onze buitenlandse kantoren, de koffiepraatjes voor onze medewerkers, gesprekken met de ondernemingsraad, de aandeelhoudersvergadering, en ga zo maar door.

Mijn leercurve moest dus steil zijn. Nu heb ik alles een keer meegemaakt en kan ik beter overzien wat mijn baan inhoudt en waar ik mijn focus op moet zetten.”

Wat is de grootste teleurstelling of struikelblok in je carrière geweest, en hoe heb je dat opgelost?

“Wat ik elke keer een lastige afweging vind, is het durven gaan voor mijn ambitie.” (…)

Wil je het hele interview met CEO Henrike Branderhorst lezen? Lees dan verder via Blendle of bestel het nieuwe nummer van Opzij online.

%d bloggers liken dit: