Stichting Free a Girl ontvangt 1 miljoen van de Nationale Postcode Loterij

Vorige week ontvingen Evelien Hölsken en Yolanthe Cabau van Free a Girl tijdens het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij een eenmalige schenking van € 1.000.000. De organisatie kan met deze extra bijdrage investeren in geavanceerde onderzoekstechnieken. Daardoor kunnen zij nog meer kinderen in Azië bevrijden uit situaties van seksuele uitbuiting.

Recordschenking van ruim 376 miljoen euro voor mens en natuur

De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij ging in 2019 naar meer dan 105 goede doelen op het gebied van mens en natuur. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 6,2 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven. Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.

Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen bij de Postcode Loterij zegt: “Free a Girl bevrijdt kinderen in landen als Nepal, Brazilië en India uit situaties waarin ze seksueel worden uitgebuit. Zij zorgt voor opvang, traumaverwerking, medische zorg en toegang tot een opleiding. Daardoor kunnen de kinderen herstellen en werken aan een betere toekomst. Wij zijn blij dat wij deze eenmalige schenking kunnen doen, zodat we zoveel mogelijk kinderen kunnen helpen”.

Wereldwijd 2 miljoen kinderen in prostitutie

Naar schatting zijn er 2 miljoen kinderen wereldwijd die vastzitten in de prostitutie. In de afgelopen 12 jaar heeft Free a Girl meer dan 4.600 minderjarige meisjes kunnen bevrijden. Sekseule uitbuiting van meisjes vindt echter ook steeds meer online plaats. Met de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij zal de organisatie daarom onder meer investeren in online onderzoekstechnieken.

Over Stichting Free a Girl

Free a Girl bevrijdt wereldwijd minderjarige meisjes uit de prostitutie. De afgelopen elf jaar heeft de organisatie bijgedragen aan de bevrijding van ruim 4.600 meisjes. Daarnaast wordt er keihard gewerkt aan preventie, het aanpakken van straffeloosheid en de re-integratie van slachtoffers. De organisatie werkt samen met veertien partnerorganisaties in India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Laos, Irak, Brazilië en Nederland.

Meer lezen van Opzij? Bestel dan direct het nieuwe nummer of neem een abonnement.

%d bloggers liken dit: