Virtueel naar het museum met thuismuseum.nl

Cultuurhuizen en musea zijn plots helemaal leeg. Geen bewonderende blikken in de museumzalen, geen gelach vanuit het publiek. Waar wij normaal niet kunnen kiezen uit het culturele aanbod, blijven deze weken onze cultuurtips helemaal leeg. Dit doet de cultuurliefhebbers enorm veel pijn, maar de culturele instellingen nog meer. Daarom is Jip Heijmerink van My Daily Shot of Culture gestart met het nieuwe platform thuismuseum.nl

Kunst kijken zonder een stap te zetten. Thuismuseum.nl brengt de Nederland­se musea bij jou thuis. In samenwerking met verschillende musea (waaronder Hermitage Amsterdam, Eye Filmmuseum, Joods Cultureel Kwartier, Amsterdam Museum en Museum Arnhem) geven de cultuurvloggers van My Daily Shot of Culture een kijkje in de – nu zo verlaten – musea en nemen ze de bezoeker in een korte video mee op virtuele tour. 

Zo kunnen veel Nederlandse musea worden bezocht en gesteu­nd in deze moeilijke tijd. En worden de kijkers gestimuleerd om een bezoek te brengen zodra de museumdeuren weer zijn geopend. 

Begin eens met een bezoek aan de Hermitage, waar we in OPZIJ al eerder over schreven. Bling bling in de Hermitage