Dubbeldik Quarantainenummer Opzij nu digitaal uit!

Yes, we did it! Ook in coronatijd wordt er bij de Opzij-redactie hard gewerkt. Sluiten veel verkooppunten voorlopig hun deuren? Geen probleem, zo dachten wij: dan maken wij toch gewoon een extra mooi en volledig digitaal Quarantainenummer!?

Bij aankoop van het digitale nummer krijg je ook nog eens gratis toegang tot 700 topfilms van Cinemember. Koop hier direct ons Quarantainenummer voor slechts € 3,99!

Klik hier voor de inhoudsopgave.

Juist in tijden van corona mag het vrouwelijk perspectief niet ontbreken. Het coronavirus lijkt dodelijker voor mannen, maar is in veel opzichten gevaarlijker voor vrouwen. Vrouwen werken bijvoorbeeld vaker in de cruciale ‘frontlinie’-beroepen, zo signaleert cardioloog Angela Maas in dit nummer. En in tijden van crisis worden vrouwenrechten opeens iets te makkelijk aan de kant geschoven, zo schrijft Irene Schoenmacker. Bovendien is het verplichte ‘thuisblijven’ voor vrouwen die te maken hebben met huiselijk geweld absoluut dramatisch.

Wees gerust: het is niet alleen maar doemdenkerij in dit bijzondere nummer. We schenken namelijk óók veel aandacht aan inspirerende vrouwen die in tijden van crisis juist de mouwen opstropen. Zo spraken we viroloog Hanneke Schuitemaker, die een investering van 1 miljard regelde voor de ontwikkeling van een vaccin. En ziekenhuisdirecteur Carla van de Wiel die op doortastende wijze leiding geeft aan een voor haar ziekenhuis heftige periode. Ook spraken we uitgebreid met minister Ingrid van Engelshoven die tussen alle bedrijven door werkt aan het in de wet verankeren van het vrouwenquotum.

Verder hopen we natuurlijk dat Donald Trump door zijn ineffectieve bestrijding van de crisis in 2020 toch níet wordt herkozen. En hebben we een heleboel suggesties voor fijne films, boeken en leuke culturele initiatieven waar jij de tijd wel meer doorkomt.

Last but not least hebben we nog een mooie verrassing voor je: bij de aankoop van dit digitale nummer voor slechts € 3,99 krijg je gratis toegang tot alle geweldige films van Cinemember cadeau! Je hebt dan twee weken lang keuze uit 700 fantastische arthouse films.

Koop daarom direct het digitale Quaraintainenummer van Opzij! Klik hier.

Let op: ben je abonnee van Opzij? Dan ontving je op 12 april de link naar het nummer per e-mail. Niets ontvangen? Vul dan hier je gegevens in, waaronder je emailadres. Dan sturen we je de link uiteraard GRATIS toe!

Fijne Pasen en veel leesplezier!

De redactie van Opzij