HANNEKE SCHUITEMAKER de vrouw van ÉÉN MILJARD

Hanneke Schuitemaker (1964) is een van de nieuwe gezichten in deze coronacrisis. In dagbladen en programma’s als Op1 wordt het Global Head of Viral Vaccine Discovery and Translational Medicine van Janssen Vaccines, gevestigd in Leiden, vooral gevraagd te vertellen hoe lang het nog gaat duren voordat er een vaccin tegen corona in grote hoeveelheden beschikbaar is. Waarom zij? Omdat zij er één miljard voor ter beschikking heeft gekregen. Dan kun je wel wat. 

Door Marianne Verhoeven

Al dat handen schudden en wat zitten ze dicht op elkaar. Wat doen ze nu?! Ook als je nu over straat loopt, dan kijkt iedereen elkaar aan en dan krijg je er nu een vriendelijk knikje bij. En dat is wel heel erg prettig. Ik ben bang dat dat de eerste dingen zijn die gaan sneuvelen. 

“Ik heb een geweldige tekst doorgestuurd gekregen waarin in De Wereld zegt: er is geen enkele mogelijkheid om bedrijven te sluiten, zodat we de stikstofproductie kunnen laten afnemen en de klimaatverandering kunnen beheersen en de natuur beschermen. Waarop Moeder Natuur zegt: Nee?? Hier is een virus. Ga maar oefenen.’ Dat vind ik mooi. Ik vond het zo van toepassing. Ik denk dat het echt in één klap laat zien waar we blijkbaar toe in staat zijn. Wel tegen een gedwongen prijs die we anders nooit hadden willen betalen. Ik heb natuurlijk werk en ik ben geen ondernemer, dan is het makkelijker praten over de mooie dingen van deze crisis, als het je niet als persoon raakt.

Dit is een deel van het interview in het digitale quarantainenummer van OPZIJ. Lees het nummer (132 pagina’s) digitaal voor maar € 3,99 en krijg gedurende twee weken GRATIS toegang tot ruim 700 arthouse films. KLIK HIER

%d bloggers liken dit: