Luistertip! Podcast: In het Rijks

Luistertip! In de nieuwe aflevering van de podcast: In het Rijks gaat Janine Abbring in gesprek met conservatoren over objecten uit de middeleeuwen en renaissance. Aan de hand van de Rijkscollectie bespreken ze de bijzondere verhalen die achter deze objecten verscholen gaan

Hoewel we voorzichtig weer gebruik mogen maken van onze museumjaarkaart, hebben veel musea de afgelopen maanden gebruik gemaakt van online tentoonstellingen en rondleidingen voor onze dagelijkse dosis kunst en cultuur. De Postcast: In het Rijks heeft een indrukwekkende 550 procent meer luisteraars getrokken door het sluiten van het museum. 

Voor ons nieuwe nummer spraken wij met Hendrikje Crebolder van het Rijksmuseum, Judikje Kiers van het Amsterdam Museum en Annemiek Rens van het Drents Museum over de heropening van de musea na corona. Het volledige stuk staat in het juni/juli 2020 nummer van OPZIJ. Koop hier het complete nummer.