De Nederlandse Vrouwenraad organiseert Young Feminist Weekend 2020

Afgelopen najaar organiseerde de Nederlandse Vrouwenraad hun eerste Young Feminist Weekend. 28 vrouwen kwamen een weekend samen en volgden presentaties en bouwden samen aan hun netwerk met als doel de jonge feministische beweging in Nederland te versterken. 

Dit najaar volgt de tweede editie. Young Feminist Weekend 2020 zal in het teken staan van de vraag ‘Inclusief feminisme, wat wil jij erover zeggen?’ Tijdens dit weekend proberen de jonge feministen samen sociale, economische, politieke en klimaat gerelateerde problemen aan de kaak te stellen.

“Deelnemen aan de 1e editie van het Young Feminist Weekend NL was heel inspirerend en empowerend. We bespraken belangrijke onderwerpen zoals gender equality, vrouwelijk leiderschap, intersectionaliteit en mannen in het feminisme maar deelden ook onze ideeen, onzekerheden, plannen en ambities. Het was bijzonder omgeven te zijn door zoveel gelijkgestemde en sterke vrouwen en hun verhalen te horen. Ik ben dankbaar voor deze ervaring en voor de inspiratie die het me heeft gegeven.” 

Hier vind je meer informatie over de Young Feminist Weekend 2020. 

%d bloggers liken dit: