Saskia Temmink: “Ik wil mooie rollen spelen. Ik wil ook dat mensen er nog een beetje in geloven in plaats van dat ze denken: ‘Oh, die deed zo grappig bij Linda de Mol.'”

Door de strenge coronamaatregelen, moesten de theaters hun deuren sluiten. Zonde, want daardoor moesten we langer wachten op Saskia Temmink’s stuk Doet Sneeuw Pijn. Gelukkig is het nu van van 22 augustus t/m december te zien in het theater. Voor ons februari/maart nummer spraken we Saskia over Doet Sneeuw pijn, de kracht van een solotentoonstelling en BN-erschap.

Saskia Temmink (1968) werd eind jaren negentig in een klap bekend als Pup Bussink in de epische dramaserie Oud Geld – dankzij wie alle oude huizenbezitters in Nederland bang werden voor de boktor – en waarin ze als dwarse dochter in een über-kakfamilie samen met Marcel Musters kleine Puppies wilde maken. Omdat half Nederland pardoes voor haar en haar enorme talent viel, lag een carrière op het grote witte doek voor de hand. Maar nee, wie haar wilde zien moest naar het theater. En nog steeds. Want daar ging onlangs Doet sneeuw pijn in première, naar het boek van Carolien Spaans. Een weergaloze solovoorstelling van Temmink. Maar ook voor de tv-kijkers is er hoop. Hollands Hoop. Want vanaf begin februari is Temmink in alweer het derde seizoen van deze dramaserie te zien als een van de vrouwen in de harem van Chris Zegers. Genoeg om over te praten, lijkt ons.

%d bloggers liken dit: