Zon, zee & Sahara

Woeste golven, dromerige woestijnvlaktes en kleurrijke steden. Marokko blijkt een uitstekend decor voor een onvergetelijke roadtrip, die De Reismeiden nog voor het coronatijdperk maakten. Na alle suggesties voor de heerlijkste plekken in Nederland die we hebben zien langskomen, dromen we graag weer even weg en nemen je mee.

Het vissersdorpje Taghazout is de perfecte start van een autoreis door Marokko. Zeker voor wie niet eerder naar Noord-Afrika is geweest kan het land wat overweldigend aanvoelen bij aankomst en is tijd voor acclimatisatie geen overbodige luxe.

Taghazout staat bekend om de uitstekende golven voor surfers van alle niveaus (en leeftijden). Veel te doen is er niet, behalve vis eten, struinen langs de zee, genieten van de prachtige zonsondergangen en -opgangen en misschien wel een poging wagen op de surfplank. Juist dat is de charme van deze kustplaats.

Hoe klein Taghazout ook is, het barst van de surfshops. Hier kun je zelf een wetsuit en een surfplank huren en desgewenst een les erbij. Gemiddeld tel je hier 30 dirham voor neer. ‘s Ochtends of eind van de middag laat de zee zich het beste temmen op de surfplank.

We sliepen bij bed & breakfast OCEAN82. Vanuit de voordeur stap je letterlijk direct het strand op. Idyllische plekjes voor ontbijt en diner zijn op nog geen steenworp afstand. Start je dag bijvoorbeeld bij Windy Bay of World of Waves met een compleet ontbijt voor pak ’m beet 40 dirham. 10 dirham staat gelijk aan ongeveer 1 euro.

Dit is een fragment, geschreven door de Reismeiden. Het volledige stuk staat in het augustus/september 2020 nummer van OPZIJ. Koop hier het complete nummer.