Tentoonstelling In the Presence of Absence nu te zien in Stedelijk Museum

De nieuwe tentoonstelling In the Presence of Absence is vanaf deze week te zien in het Stedelijk Museum. 

“Met ruim 14 zalen presenteert de interdisciplinaire tentoonstelling In the Presence of Absence een selectie van (tegen-)verhalen die vastomlijnde ideeën bevragen over onze samenleving en over de manier waarop geschiedenis geschreven wordt. Wanneer deze verhalen niet besproken worden door instellingen zoals scholen, bibliotheken, archieven en musea, ontstaan door hun afwezigheid kennislacunes binnen publieke debatten die het collectieve bewustzijn en geheugen mede bepalen.” schrijft het museum op hun website. 

Bijna dertig kunstenaars en kunstenaarscollectieven tonen werk. De tentoonstelling is t/m 31 januari te zien. 

Plan hier je museumbezoek.