Amsterdam-Oost hijst vlag tegen homohaat


Amsterdam-Oost heeft permanent de regenboogvlag uitgehangen. Daarmee maken ze een statement tegen geweld tegen seksuele minderheden, waar het stadsdeel dit jaar meerdere keren mee te maken kreeg.

“De maat is vol, iedereen moet zich zelf kunnen zijn zonder enige belemmeringen,” zegt Maarten Poorter, stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Oost, in het Parool. “Dat zijn warden die ontzettend belangrijk zijn in een samenleving waarin verschillende mensen en culturen naast elkaar leven. Respecteer, leer en zoek binnen de verscheidenheid juist de verbindingen met elkaar op. We zijn samen Oost.”

Naast het hijzen van de vlag, is het stadsdeel bezig met het voorbereiden van een actieprogramma. Dit programma bestaat onder andere uit gesprekken met middelbare scholen, bijeenkomsten voor slachtoffers van geweld en een nieuw onderzoek naar discriminatie.