58 procent van meisjes en vrouwen wel eens slachtoffer geweest van online intimidatie

58 procent van meisjes en vrouwen tussen de 15 en 25 jaar is wel eens slachtoffer geweest van online intimidatie, blijkt uit onderzoek van Plan International. Meer van 14.000 jonge vrouwen uit onder andere Australië, Brazilië, de Verenigde Staten, Indonesië en Nederland deden mee aan het onderzoek.

Uit het onderzoek blijkt dat de intimidatie toeneemt als de meisjes en vrouwen zich uitspreken over feminisme en politiek. Als gevolg stopt 13 procent met het delen van hun mening, en 12 procent past hun posts aan. Acht procent verlaat het de social media helemaal na lasting gevallen te zijn geweest. Volgens Plan heeft de online intimidatie blijvend effect op zelfvertrouwen en leidt het tot een permanent gevoel van onveiligheid. De meisjes en jonge vrouwen geven aan het meest lastig gevallen te worden op Facebook, Instagram, WhatsApp, Snapchat en Twitter.

Lees hier het hele onderzoek.