Pence en Harris tegenover elkaar tijdens enige Running Mate-debat

Vice President Mike Pence en Senator Kamala Harris debatteerden vannacht in het enige Running Mates debat van de Amerikaanse verkiezingen. Het debat, dat geleid werd door journalist Susan Page, bleef een stuk beschaafder dan het debat tussen Biden en Trump dat vorige week plaatsvond. 

Het debat vond plaats een zaal van de Universiteit van Utah. Onderwerpen als de coronacrisis, anti-racisme en de nominatie van een nieuwe rechter voor het Hooggerechtshof passeerden de revue. Hoewel het debat tussen de potentiële vicepresidenten normaal gesproken van minder belang is dan de drie debatteren tussen de presidentskandidaten, was er veel te winnen in dit debat. Door de vertoning van vorige week dat vooral bestond uit onderbrekingen, bekvechten en onwaarheden, was dit een goed moment voor beide campagnes om de kiezer inhoudelijk te overtuigen.

De twee kandidaten zaten aan verschillende tafels die op gepaste afstand van elkaar stonden, gescheiden door twee glazen wanden om de kans op besmetting te minimaliseren. Net als vorige week bleef het handen schudden uit en was er beperkt ruimte voor publiek.

Bekijk het volledige debat hier.