Column Carin Gaemers: “Famke Louise schoof aan bij Jinek en werd algemeen weggezet als dom. Ook dat maakte me boos.”

Het is dom om naar buiten te treden onder #Ikdoenietmeermee. Even werkte de leus ‘Free the people’ op mijn lachspieren. Daarna werd ik boos. De coronaepidemie is geen feestje, maar het is ook geen Moria.

Famke Louise schoof aan bij Jinek en werd algemeen weggezet als dom. Ook dat maakte me boos. Ik zag een zenuwachtige jonge vrouw die waarschijnlijk pas vlak voor de uitzending had beseft dat zij het op onbekend terrein moest opnemen tegen door de wol geverfde heren. En misschien daarom de punten die ze niet wilde vergeten snel op papier had gezet.

Wat opviel in de commentaren was de vrouwonvriendelijkheid. De alom herhaalde vragen, of zij het briefje wel zelf had geschreven en door wie zij was begeleid, kan ik niet anders zien. Tim Douwsma kon dezelfde boodschap bij Op1 evenmin overbrengen. Toch werden dergelijke opmerkingen over hem niet gemaakt. weet niet wat ik erger vond: het neerbuigende mededogen of opmerkingen over de inhoud van haar lippen, die vele malen groter zou zijn dan de inhoud van haar hersens.

Dit is een fragment van de column van Carin Gaemers. Het volledige stuk staat in het oktober/november 2020 nummer van OPZIJ. Koop hier het complete nummer.