Editorial: ‘Het gaat ons lukken. Want dat moet!’

En zo zijn we de herfst in gedoken met voorlopig nog geen al te zonnige vooruitzichten. Natuurlijk, in mijn omgeving probeert iedereen positief te blijven: we hebben de uitzonderlijk mooie lente en de heerlijke zomer enorm geprezen. Wat een geluk bij zo’n lockdown. Want terwijl de discussies op alle tv-zenders ontploften over de coronacrisis-aanpak en het nut daarvan, hielden we thuis allemaal de moed erin en deden we verwoede pogingen om optimistisch te blijven. Want oh, wat was het gezellig om zo bij elkaar te zitten en weer spelletjes te doen. 

Er werd geklust bij het leven: de omzetten van de bouwmarkten rezen de pan uit. Kookboeken – al dan niet online – werden meer dan ooit geraadpleegd. En gingen de besmettingscijfers niet enorm omlaag, waren de ziekenhuizen niet weer in control en hadden de begrafenisondernemers niet weer wat meer rust? We kregen echt het gevoel dat de onzichtbare vijand in z’n hok was gedreven – hadden we mooi met z’n allen gedaan. Nu nog even wachten op het vaccin en dan terug naar normaal. Mooi niet dus. We zitten weer midden in de ellende. 

Dit is een fragment van de editorial door Marianne Verhoeven. Het volledige stuk staat in het oktober/november 2020 nummer van OPZIJ. Koop hier het complete nummer.

%d bloggers liken dit: